Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

GOD HATES FANGS??? I ADORE THEM!!!

Είχα διαβάσει για το True Blood (πριν ξεκινήσει η προβολή) και απο την σύντομη περιγραφή , ήξερα πως θα μπει στην λίστα με τις πιο αγαπημένες μου σειρές ever.

Πριν το True Blood. ο Alan Ball μου είχε κλέψει την καρδιά με το αριστουργηματικό Six feet under (ίσως η σειρά με το πιο εμπνευσμένο επεισόδιο-φινάλε) όπου το χιούμορ, το σεξ, ο θάνατος, οι νευρώσεις, οι αρρώστιες, οι σχέσεις (φιλικές, οικογενειακές, ερωτικές) αναμιγνύοταν τόσο αβίαστα και σχεδόν ρεαλιστικά.

Ακόμα θυμάμαι μια συγκλονιστική ατάκα της "Brenda", μετά απο τον θάνατο ενός παιδιού "If you lose a spouse, you're called a widow, or a widower. If you're a child and you lose your parents, then you're an orphan. But what's the word to describe a parent who loses a child? I guess that's just too fucking awful to even have a name."

To True Blood, αναφέρεται στο "coming out" των vampire μετά απο την ανακάλυψη μιας γιαπωνέζικης εταιρείας, η οποία παράγει συνθετικό αίμα. Τι γίνεται όμως όταν ενα vampire έρχεται να ζήσει σε ένα χωριό της Louisiana και ερωτεύεται την χαρωπή-βασανισμένη-τηλεπαθητική γκαρσόνα??? Γίνεται ο κακός χαμός.

Εξαιρετικά τοπία, τρελοί χαρακτήρες, τέλεια μουσική, τίτλοι αρχής "δουλεμένοι" περισσότερο απο μια σεζόν ελληνικού σήριαλ, και ναι, ναι, ναι, πωρώθηκα και θέλω να γίνω vampire ΤΩΡΑ (παιδιάστικο το ξέρω).


p.s. Όταν σε μια σκηνή, βάζεις έναν θηριώδη vampire (σχεδόν δύο μέτρα), με αλουμινόχαρτο βαφής στο κεφάλι να διαμελίζει έναν τύπο και το αποτέλεσμα όχι απλά να μην είναι γελοίο αλλά να είναι και τρομακτικό, είσαι μεγάλος μάγκας.

p.s.2. "Fangs" είναι τα μυτερά δόντια που χρησιμοποιούν για να δαγκώνουν και να πίνουν αίμα.

7 σχόλια:

mahler76 είπε...

αγαπάμε True Blood αν και 2ος κύκλος ήταν για τον πέοντα...

another george blog είπε...

Θα ήθελα πολύ να την δω την σειρά αλλά δεν θα ήθελα να απογοητευτώ. Έτσι έβλεπα Heroes και Lost και μετά τον δεύτερο κύκλο...


ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

bourboulithres είπε...

Aftos pou paizei ton vrikolaka einai oraios gomenos!
True blood here I come!
:)

F4FUN είπε...

@mahler
Ηταν "διονυσιακός" όμως:
και τα όργια του τα είχε και τα τσιγαράκια τα σκάγανε, ααα όλα κι όλα!!!

@george
Στα περισσότερα συμβαίνει, όταν φύγει η αρχική έκπληξη. Το lost, εμένα με "κράτησε" πάντως.

@bourboulithres
Μου αρέσει που τα κίνητρα σου είναι αγνά και αφορούν μονο την Τέχνη!!!

bourboulithres είπε...

Πάνω απ όλα η Τέκνη!

F4FUN είπε...

"Τέκνη"?
Καλό!!!

another george blog είπε...

Είναι επειδή με έχετε παρεξηγήσει, γι' αυτό!